Det er tydeligt, hvor meget nye greb er med til at fuldende køkkenet - Jysk Køkken

Greb
Nye greb er et must for at give køkkenet et mere tidssvarende udseende. Glatte låger kan generelt bære et større greb end fyldningslåger. Hvis man renoverer de gamle låger og af den ene eller den anden grund ikke spartler hullerne fra det gamle greb ud, er det vigtig at måle hul-afstanden nøjagtigt op. Standarden for mål på greb springer med 32 mm (hulafstand)., startende med 64 mm – 96 mm – 128 mm osv. Hvis der har siddet en knop i forvejen, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre at bore et hul mere, så man kan skifte til et greb med 2 skruehuller. Det afhænger dog af udformningen af lågen samt hvor knoppen har siddet på lågen.

Mange glatte låger fra 70’erne er udstyret med et rundt integreret greb. Disse kan rent faktisk fås endnu – som oftest i rustfri stål -, hvilket vil pynte betydeligt på den nymalede låge. Men en anden løsning kunne være at fylde hullet op med en stump MDF-plade for derefter at spartle omkring hullet, inden lågen males. Så slipper man af med det karakteriske 70’er greb og kan frit vælge et moderne greb, som vil få det nyrenoverede køkken til at syne væsentligt mere moderne.

Belysning
Belysning er en vigtig detalje, som i ældre køkkener tit har været begrænset til en lampe i loftet over vinduet og en eller 2 lysstofrør under overskabene dækket af en lysliste. Start med at afmontere den forældede lysliste og lysstofrørene. Herefter kan man vælge at montere en halogenspot under hvert overskab eller et slimline lysstofrør for hver 2 overskabe. Slimline lamperne er så smalle, at de ganske diskret kan sidde oppe under overskabene og give et godt arbejdslys. Desuden er det vigtigt at placere lys flere steder i køkkenet, så man får en fin fordeling af direkte og indirekte belysning.