Har du netop fundet din drømmelejlighed, har du helt sikkert behov for hjælp til, hvordan man indretter de forskellige rum mest hensigtsmæssigt. Især køkkenet er et krævende rum, da der er mange forskellige ting, man bør være særligt opmærksom på, når det kommer til indretningen. Heldigvis er der masser af gode råd og tips at hente her i artiklen, hvor du vil blive introduceret for en række indretningsforslag til dit nye køkken. 

Hav fokus på det optimale arbejdsflow 

Det er de færreste mennesker, der bor i den samme bolig hele livet igennem. Leder du efter en ny bolig, så tjek her, hvor du kan søge i blandt en lang række ledige lejligheder i Danmark. Er du så heldig, at du netop har fundet dit helt nye drømmehjem, vil du helt sikkert få brug for hjælp til indretningen. Når det kommer til indretningen af et køkken, handler det både om at få skabt et rigtig godt arbejdsflow i rummet, samtidig med at du skal udnytte pladsen bedst muligt. Hvis du gerne vil have skabt det optimale arbejdsflow, skal du tænke køkkenet som tre arbejdszoner: en zone hver til køleskab, kogeplade og vask, og disse skal naturligvis ligge tæt på hinanden.

En køkkenø giver masser af opbevarings- og arbejdsplads

I indretningen af dit køkken kan du eksempelvis vælge at indrette en køkkenø, der giver dig masser af ekstra opbevarings- og arbejdsplads. Herudover kan man også vælge et parallelkøkken, der af mange bliver kaldt for et tosidet køkken. På den måde kan du placere de tre arbejdszoner på en optimal måde, hvorfor det er en løsning, der vælges af mange. Det er da også særligt hensigtsmæssigt, hvis køkkenet ligger i et aflangt rum, da du på den måde får mulighed for at udnytte pladsen bedst muligt. 

Få en fin sammenhæng mellem arbejdszonerne med et vinkelkøkken

Herudover er der mange, der vælger at indrette deres køkken som et såkaldt L-køkken eller vinkelkøkken. På den måde kommer der fin sammenhæng mellem alle arbejdszonerne, og det giver dig desuden mulighed for at indrette rummet med et spisebord i modsatte hjørne, så køkkenet også bliver til en spiseplads. Hvis køkkenet er i et meget stort rum, kan du også vælge at indrette det som et U-formet køkken. Fordelen ved denne indretningsløsning er, at det giver dig en helt masse ekstra bordplads og plads til opbevaring. 

Det I-formede køkken er oplagt til et smalt rum

Den næste indretningsløsning er det I-formet køkken, der er den oplagte løsning, hvis dit køkken er i et meget smalt rum. Arbejdszonerne vil dog her nødvendigvis komme til at ligge i forlængelse af hinanden, og derfor er det vigtigt, at der er passende afstand mellem dem, såfremt du vil opnå tilstrækkeligt med bordplads samt et rigtig godt arbejdsflow.