Vi har netop fået monteret nyt badeværelse med en sort graphalit bordplade med helstøbt vask fra Kuma. Kuma reklamerer bl.a. med at grapahlit er særdeles slidstærkt.

Men vi kan allerede efter ganske få dage konstatere, at bordpladen bliver ridset af absolut ingenting – man kan ikke engang lægge en platichårbørste fra sig uden at der kommer små hvide hakker i bordpladen, som ikke kan fjernes – og det er jo ikke kønt på en sort bordplade.

Vi har ingen rengøringsvejledning fået med – har henholdt os til producentens brochure, der angiver, at materialet er ‘særdeles slidstærkt og kemikalieresistent’ , og har derfor valgt det istedet for granit, da vi fik fortalt at det var mere skrøbeligt/lettere gik i stykker.

Vi kan nu på Kumas hjemmeside se, at man ikke må bruge grydesvampe og slibemiddel og skal være forsigtig med kalkfjerner – vi har ikke engang gjort nogen af delene – men det harmonerer da meget dårligt med ‘særdeles slidstærkt og kemikalieresistent’.

Vi er rigtig kede af, at vores fine sorte bordplade/vask efter under en uges forsigtig brug har hvide ridser og hakker. Havde aldrig valgt det (dyre) materiale, havde vi vidst hvor sart det var – det er da slet ikke velegnet til badeværelse, når det intet kan tåle. Og det er dyrere end granit.

Kan det virkelig være rigtigt – er der nogen, der har erfaringer med graphalit ? Og hvad pokker gør vi ?