Her på siden er en fin oversigt over de forskellige køkkenmærker hvor de inddeles i klasser: www.kokkenkob.dk/køkkenvalg/Forskelle-mellem-køkkenmærker.asp

Hvis vi kigger på de helt store kendte, hvad er så forskellen på mellemklassen (HTH, Designa og Vordingborg) og så øvre mellemklasse (Svane, Invita, Tvis og JKE)?

Jeg er klar over at de fleste er af den holdning at de 4 nævte i ‘øvre mellemklasse’ er bedre end de 3 nævnte i ‘mellemklassen’, men mit spørgsmål er hvad er det helt præcist der er bedre, andet end navnet?

Tager man Invita kan jeg på ingen måder se at det er bedre end HTH (som jo er samme ejer). Umiddelbart har Invita nogle flere låger at vælge imellem, men rent kvalitetsmæssigt og detaljemæssigt syntes jeg ikke at der er nogen forskel at bemærke?

Tager man Vordingborg (som jo ikke har så godt ry her på siden) har jeg konstateret at de har en del fordele som mange af de andre ikke kan tilbyde: www.vordingborg.com/koekkener/laekre-detaljer.aspx

F.eks. børnesikring af hylder, ingen overflødige modulhuller i skuffeskabe, vaskeskabe og ovnskabe (hvor der kan komme skidt og fugt ind), ingen blottede spånplader (som kan suge skidt fugt og snavs), stødabsorberende skuffer, fem hængsler på højskabe, indfræset sildeøje som ikke falder af, fastskruet bagbeklædning (fremfor små søm), varmebeskyttelse i ovn/kogeplade skabe, justering af bageste sokkelben igennem skabet, sokkel i MDF (istedet for spånplade) og stålforstærkning i bunden af vaskeskab (fremfor plastic).
Alle disse ting er jo stort set noget som alle de andre ikke kan tilbyde, så derfor er Vordingborg for mit vedkommende mit første valg, men har ikke endeligt valgt endnu…

Er ligeglad med at høre fra folk som har dårlige erfaringer med specifikke sælgere, leveringsproblemer osv. – for det er jeg ret sikker på finder sted i et vis omfang hos alle køkkenfirmaer – er mere interesseret i hvad de helt præcise kvalitets/finish/detalje forskelle er på de forskellige mærker 🙂 ?