Hvordan fungerer en mikrobølgeovn?

En mikrobølgeovn kan du bruge til mange ting.

Du kan kort fortalt anvende en mikrobølgeovn til at varme det mad du gerne vil varme op.

En mikrobølgeovn fungerer ved, at meget små bølger, kaldt mikrobølger, bevæger sig op og ned på kryds og tværs i mikrobølgeovnen, når den tændes. Når disse bølger så kommer i kontakt med maden i ovnen, påvirker de vandmolekylerne i maden, der også begynder at bevæge sig. Denne bevægelse gør, at de bliver varmet op, og det fortsætter som en sneboldeffekt, for disse opvarmede molekyler påvirker de resterende vandmolekyler, som så resulterer i en opvarmning af hele maden. Bevægelsesmønstrene gør også, at maden både bliver opvarmet udenpå og indeni.

Opvarmes anderledes end i en almindelig ovn

Opvarmningsprocessen i en almindelig ovn fungerer til sammenligning anderledes. Fødevarerne bliver her opvarmet udefra og ind, sådan at de først bliver opvarmet på ydersiden, og herefter trænger varmen ind i fødevarerne og gør dem varme indeni.

En anden forskel, der er på en mikrobølgeovn og en almindelig ovn er, at du oftest varmer den almindelige ovn op først – og dette er ikke en nødvendighed ved en mikrobølgeovn.

Her kan du finde et overblik over mikroovne der er bedst i test. Hos dem finder du det bedste overblik over de bedste mikrobølgeovne på markedet og mikrobølgeovnenes effekt, kapacitet, pris, design og ekstraudstyr. Det finder du i form af en gennemgang af de mikrobølgeovne på markedet, der har fået de bedste karakterer i tests. Der er samtidig en beskrivelse af, hvorfor det er lige netop de mikrobølgeovne, der er på listen, og hvorfor de har den placering på listen som de har.

Når du skal til at vælge en ny mikrobølgeovn, støder du ofte på to typer: De fritstående eller de integrerede. Dit valg afhænger både af egne individuelle ønsker, samt dit køkkens type og opbygning.