Nogle gange vil dit køkken trænge til at få en opgradering. I de fleste husholdninger bliver der brugt mange timer i køkkenet. Der skal laves mad til hele familien hver dag og alt efter, hvordan din bolig er indrettet, så spiser du også i køkkenet. Dermed kan det ikke undgås, at køkkenet bliver slidt og vil trænge til fornyelse.

Gulvafhøvling og gulvslibning

Hvis det er dit gulv, der trænger til at få et nyt liv, kan det være en ide at få gulvet slebet eller afhøvlet. Gulvafhøvling går længere ned i dybden end gulvslibning gør, og det er derfor ikke alle gulve, der kan klare en gulvafhøvling. Hvis du har et meget tyndt og slidt gulv, kan det være, at det er bedre at få skiftet hele gulvet. Ellers kan en gulvafhøvling hjælpe med til at fjerne ridser og hakker i gulvet, som der let kan komme, når du bruger et rum meget.

Mal dit køkken

En af måderne, hvorpå du kan forny dit køkken, er ved at male det. Det kan være, at væggene trænger til at få en ny farve eller bare en opfriskning af den nuværende farve. Du kan også sætte fliser op på en væg, hvilket vil give et helt nyt udtryk til dit køkken.

Det kan også være, at det er køkkenlågerne, der har brug for en omgang maling. Det vigtige, når du vælger maling til dit køkken, er, at du vælger en maling med høj glans. Maling med høj glans er nemlig slidstærk og let at rengøre, hvilket er essentielt i et køkken.

Hvis du vælger at male køkkenlågerne i dit køkken, kan du også skifte grebene ud på køkkenlågerne. Grebene på køkkenlågerne har stor betydning for køkkenets udseende, og det kan være med til at skabe sammenhæng og ro i rummet, når grebene passer til de farver, du har i køkkenet.