I gennem de senere år er det blevet mere og mere populært for ganske almindelige mennesker at interessere sig for gode vine. I dag er det sådan, at nogle vælger at købe sig til at få indrettet personlige vinkældere, hvor man kan sætte sin dyre dråber i system. Dette er dog minoriteten, der vælger at tage denne dyre løsning. I dag har flere hjem et vinkøleskab, hvad enten man har købt eller modtaget et som gave. Det er dog de færreste, der køber et vinkøleskab som gave, da denne slags gave kræver et relativt højt budget. Heldigvis findes der adskillige andre alternativer, og man kan med fordel få lidt gaveinspiration her. 

Ting du skal overveje inden du køber

Når du skal ud og erhverve dig et vinkøleskab, er der en række relevante spørgsmål, man bør stille sig selv. For det første skal man overveje, hvilken pris man er parat til at give, da det er muligt at få vinkøleskabe i mange forskellige prisklasser. Dernæst er det også vigtig at have en klar ide om, hvor stort vinkøleskabet skal være, for det vil umiddelbart virke mindre heldigt, hvis man har et lager af 350 flasker, men kun har plads til 100 flasker i det vinkøleskab, man har valgt. Yderligere skal man overveje, om man ønsker at have sit vinkøleskab fritstående, eller om man ønsker at få den integrerede model, som altid installeres i køkkenets højskabe. Vælger man at få et indbygget vinkøleskab er den lille forskel, fra det integrerede, at denne type bliver installeret under køkkenets bordplade og kræver lidt mindre af installatøren. Hvis man ønsker enten det indbyggede, eller integrerbare vinkøleskab kræver det, at man får en autoriseret fagmand til at gøre dette. En af de ting man som førstegangskøber ikke tænker over er den støj, som et vinkøleskab kan generere, og derfor er dette vigtigt at have dette med i købsbeslutningen. Det forholder således, at de fritstående vinkøleskabe vil have en større tendens til at skabe støj, mens de integrerede og indbyggede modeller ofte støjer i mindre grad.

Vinopbevaringsskabet

Man kan vist ikke komme udenom, at vinkøleskabe er en form for luksus. Ønsker man at overtrumfe vinkøleskabet, fordi man har et ønske om at opbevare sine flasker i længere tid og under forhold, som minder om en ægte vinkælder, så skal man investere i vinopbevaringsskabet. Denne tager hensyn til de 5 gyldne regler: Ingen lys, konstant temperatur, ingen vibrationer, ingen lugt og korrekt fugtighed.